Shoarma z dwoma sosami

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonała na ciepło i jako zimna przekąska na imprezę.

Składniki:

  • ● 1 kg filetów z kurczaka
    ● 3 łyżki oliwy
    ● po łyżeczce curry i ziół prowansalskich
    ● łyżeczka mielonej słodkiej papryki
    ● 1/2 łyżeczki kminku
    ● 1/2 łyżeczki imbiru
    ● ząbek czosnku
    Sosy:
    ● 4 łyżki jogurtu greckiego
    ● 4 łyżki majonezu
    ● 2 ząbki czosnku
    ● keczup
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Sos czosnkowy

Shoarma z dwoma sosami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w ok. 4-cm paski. 2 łyżki oliwy mieszamy
    z przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Mięso mieszamy
    z marynatą i odstawiamy na 30 minut. Smażymy na łyżce oliwy, aż zbrązowieje.
  • 2. Sos czosnkowy: 2 łyżki jogurtu mieszamy z 2 łyżkami majonezu oraz zmiażdżonym czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Sos łagodny: pozostały majonez mieszamy z resztą jogurtu i keczupem. Doprawiamy. Sosy podajemy do mięsa osobno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować