Sezonowe owoce pod kruszonką

0 (0 ocen)

  • 5 min

Bardzo szybki, prosty, smaczny i elegancki deserek z użyciem sezonowych owoców- raz, dwa i będzie gotowy!

  • 5 min

Składniki:

  • -50 gram mąki- do wyboru, np. pszenna (może być też żytnia lub razowa- deser będzie wtedy zdrowszy),
    -30 gram cukru brązowego,
    -30 gram masła,
    -garść płatków migdałów lub owsianych,
    -sezonowe owoce, u mnie poziomki (garść do każdej kokilki),
    -tłuszcz do wysmarowania kokilek

Sezonowe owoce pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kokilki wysmarować tłuszczem, owoce (u mnie poziomki) ułożyć w kokilkach, cukier, mąkę, masło połączyć, aż do powstania dużych grudek, tą powstałą kruszonką posypać poziomki, kokilki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180* C na około 10 minut. Smacznego!

Porady

Do tego przepisu można użyć mrożonych owoców, można też użyć owoce, które straciły ładny wygląd

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy