Sezamowe naleśniki z tuńczykiem i jajkiem

4.5 (192 ocen)

  • 40 min

Pyszne obiadowe naleśniki z bezmięsnym farszem. Polecam.

  • 40 min

Składniki:

  • CIASTO:
    3 szkl mąki pszennej
    4 jajka
    1 szkl mleka
    1,5 szkl wody gazowanej
    2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka pieprzu
    1 łyżeczka przyprawy typu Vegeta
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    2 łyżki pikantnego ketchupu
    4 łyżki jasnego sezamu
    2 łyżki oleju
    FARSZ:
    5 ugotowanych na twardo jaj
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 kulka mozzarelli
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    1 łyżka ketchupu
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Sezamowe naleśniki z tuńczykiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Aby przygotować ciasto na naleśniki, należy wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę. Odstawić na 20 minut, aby ciasto się związało. Jeśli potrzeba dodać jeszcze wody gazowanej. Ciasto ma mieć bardzo płynną konsystencję.
  • 2. Tuńczyka odsączyć z sosu, włożyć do miski, mozzarellę odsączyć z wody, dodać do tuńczyka, rozgnieść widelcem. Jajka pokroić krajalnicą w drobną kostkę, dodać do mieszkanki serowo-tuńczykowej. Dodać pozostałe składniki – musztardę i ketchup, Dobrze wymieszać.
  • 3. Patelnię rozgrzać na średnim ogniu, smażyć naleśniki na rumiano z obu stron, kłaść na talerzu, posmarować jedną łyżką farszu i zawinąć w naleśnik.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sezam

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować