Sezamowe naleśniki z tuńczykiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Aby przygotować ciasto na naleśniki, należy wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę. Odstawić na 20 minut, aby ciasto się związało. Jeśli potrzeba dodać jeszcze wody gazowanej. Ciasto ma mieć bardzo płynną konsystencję.
2.Tuńczyka odsączyć z sosu, włożyć do miski, mozzarellę odsączyć z wody, dodać do tuńczyka, rozgnieść widelcem. Jajka pokroić krajalnicą w drobną kostkę, dodać do mieszkanki serowo-tuńczykowej. Dodać pozostałe składniki – musztardę i ketchup, Dobrze wymieszać.
3.Patelnię rozgrzać na średnim ogniu, smażyć naleśniki na rumiano z obu stron, kłaść na talerzu, posmarować jedną łyżką farszu i zawinąć w naleśnik.
Komentarze