Moi synowie bardzo lubią drób, dlatego to właśnie ten rodzaj mięsa najczęściej można spotkać na naszym stole
45 min
Składniki:
4 łyżki sosu sojowego ciemnego
1 szklanka bulionu warzywnego
2 łyżki soku z cytryny
sól
3 szklanki sezamu
1 jajko
5 plastrów sera korycińskiego z suszonymi pomidorami lub innego sera
który się rozpuszcza
Sezamowe kieszonki drobiowe z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdą pierś rozcinam na połowę wzdłuż. W każdej robię kieszonkę.
Oprószam delikatnie solą. Bulion mieszam z sosem sojowym i sokiem z
cytryny. Wkładam mięso w marynatę, trzymam min dwie godziny. Po tym
czasie wyjmuję, do każdej kieszonki wkładam po plastrze sera, spinam
wykałaczkami. Każdy kotlet panieruję w rozkłóconym jajku a następnie
w sezamie. Wkładam na mocno rozgrzany olej, smażę do zrumienienia.
Podaję na ciepło
Komentarze