Sezamowe ciastka z Tandoori Masala

5 (2 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Rewelacyjne sezamowe ciastka z prawdziwym smakiem Indii. Feeria smaków i kontrastów.

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka pszenna 150 g
    sezam 30 g
    cukier puder 45 g
    zimne masło lub margaryna 100 g
    cukier z wanilią 1/2 łyżeczki
    Przyprawa Tandoori Masala 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Sezamowe ciastka z tandoori masala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wychodzi 20 sporych ciastek.
    Wszystkie składniki przy użyciu robota kuchennego miksujemy do uzyskania jednolitej gładkiej masy.
    Gotowe ciasto wałkujemy na grubość 1/2 do 3-4 cm i wykrawamy dowolne wzory.
    Ciastka przekładamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia i pieczemy w 180 C około 11-14 minut.
    Same w sobie są wyśmienite, ale można je też polukrować : cukier puder + sok z limonki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sezam

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować