sezamkowy aksamitny sernik na spodzie z herbatników

5 (1 ocen)

  • 8 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

sernik sezamkowy jest cudownie aksamitny, delikatny, nie za słodki, twaróg śmietankowy z greckim jogurtem smacznie pasuje w tym wypieku........SMACZNEGO!!!

  • 8 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka "L" 6 sztuk, cukier 3/4 szklanki, aromat pomarańczowy 4 krople, twaróg śmietankowy tłusty 1 kg, budyń waniliowy na 6 porcji 1 opakowanie, tarta bułka 2 czubate łyżki, olej słonecznikowy 5 łyżek, jogurt grecki 380 ml, sezamki podłużne duże na wagę 10 sztuk lub 5 paczek, herbatniki petit beuree 200 gram
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sezamkowy aksamitny sernik na spodzie z herbatników - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. jajka, cukier, aromat olejek pomarańczowy mikserem ubijać z 5 minut na białą masę
  • etap 2. do masy wsypać budyń duża porcja lub 1,5 opakowania zwykłego,twaróg , tartą bułkę, olej słonecznikowy i mikserem krótko połączyć składniki
  • etap 3. do masy dodać grecki jogurt i mikserem krótko połączyć składniki
  • etap 4. do masy pokruszyć palcami sezamki na dość drobno
  • etap 5. sernik jest w dwóch foremkach, jedna jest na poczęstunek "na wynos" a druga dla nas w domu
  • etap 6. piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, serniki piec około 50 minut, następnie na 150 C, termoobieg z 10 minut, zostawić do wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach, najlepiej na całą noc

Porady

składniki o temperaturze pokojowej ,sezamki na wagę lub 5 paczek zwykłych

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować