Serwatka Wielkanocna

4.5 (144 ocen)

ta potrawe je wiekrzosc mieszkancow mojej wioski na sniadanie wielkanocne zamiast zurku !

Składniki:

  • 1 litr serwatka , swieconka ( jajko na twardo, kielubasa swojska, boczek, szynka, chleb wedle uznania i chrzan tarty lub kupny w sloiku okolo jednej lyzeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Serwatka wielkanocna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. serwatke kismy okolo tygodnia, najlepiej w garnku na piecu lub innym jakims cieplym miejscu , dodajac kromk chleba , tak ukiszona serwatke przelewamy przez drobne sitko na talerz na ktorym znajduja sie wszyskie skladniki swieconki (jedno jajko pokrojone wplasterki kielbasa boczek i szynaka pokrojona w paski chleb w kostke no i oczywiscie chrzan

Porady

serwatke mozemy podawac na zimno letnio i goraco ,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować