100 g margaryny
1/2 szklanki cukru pudru
200 g czekolady białej
1/2 kg białego sera zmielonego
300 ml śmietany kremówki 30 %
3 łyżki żelatyny
1/2 szklanki wrzącej wody
Dodatkowo:
Wiórka kokosowe
biszkopty
Sposób przygotowania przepisu:
Serowy puch
1.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.Żelatynę rozpuścić w wodzie i ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem na puch,dodać ser,czekoladę i rozpuszczoną żelatynę, Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i lekko wymieszać z masą serową. Misę okrągłą (4 l) wyłożyć folią przezroczystą i wylać masę, ułożyć biszkopty. Wstawić do lodówki na ok 2 godziny. Wyłożyć na paterę biszkoptami do dołu. Posypać kokosem. Smacznego:)
Komentarze