Serowy puch

5 (189 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Idealne ciasto dla wielbicieli białej czekolady:)

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • 100 g margaryny
    1/2 szklanki cukru pudru
    200 g czekolady białej
    1/2 kg białego sera zmielonego
    300 ml śmietany kremówki 30 %
    3 łyżki żelatyny
    1/2 szklanki wrzącej wody
    Dodatkowo:
    Wiórka kokosowe
    biszkopty
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Serowy puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.Żelatynę rozpuścić w wodzie i ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem na puch,dodać ser,czekoladę i rozpuszczoną żelatynę, Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i lekko wymieszać z masą serową. Misę okrągłą (4 l) wyłożyć folią przezroczystą i wylać masę, ułożyć biszkopty. Wstawić do lodówki na ok 2 godziny. Wyłożyć na paterę biszkoptami do dołu. Posypać kokosem. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Ser biały Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować