Serowy makaron z pieczarkami i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Znakomity, tani i szybki w przygotowaniu serowy makaron ze szpinakiem i pieczarkami , idealnie sprawdzi się w upalne dni i nie tylko. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makaronu penne
    20 dag pieczarek
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    3 garscie szpinaku drobno poszatkowanego
    1 serek kanapkowy ja dałam szczypiorkowy
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    15 dag sera żółtego tartego
    Sól i pieprz do smaku
    Olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Penne Ser

Serowy makaron z pieczarkami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki , cebula i czosnek 1. Makaron gotuję al'dente . Odcedzam.

    Pieczarki myję i kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Czosnek przeciskam przez praskę.

    Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, przekładam cebulę,czosnek i pieczarki. Smażę na rumiano. Doprawiam solą i pieprzem.

    Następnie dodaję szpinak. Mieszam.

    Dodaję serek kanapkowy i mieszam aż się rozstopi.

    Następnie dodaję jogurt oraz ser tarty żółty. Mieszam doprawiam do smaku. Dodaję makaron mieszam dokładnie.

    Podaję odrazu.
  • Szpinak 2. dodajemy szpinak.

Porady

Makaron jemy od razu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pieczarki Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować