Serowy garnek z pulpecikami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Jednogarnkowy obiad.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pulpeciki:
    400g mielonej piersi z indyka
    jajko
    Łyżka kaszy manny lub kaszy kukurydzianej
    Sól, pieprz, siekana natka pietruszki ( ok łyżki)
    --------
    Dodatkowo:
    5 dużych pieczarek
    300gram tartej na grubych oczkach
    mozzarelli
    Mała cebula
    300g makaronu pene
    150ml śmietanki 30%
    Sól, pieprz, czosnek w płatkach

Serowy garnek z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pulpeciki:
    Wszystkie składniki łaczymy, wyrabiamy na gładka masę, doprawiamy.
    Formujemy małe kuleczki.
    Podsmażamy je chwilke na patelni
    Przekładamy do garnka chwile gotujemy ok 5 min. Odcedzamy.
  • 2. Do garnka wlewamy ok pół litra wody, zagotowujemy dodajemy śmietanke i makaron. Gotujeny ok 5 minut.
  • 3. Pieczarki i drobno poksiekaną cebulkę podsmażamy. Przekładamy do garnka. Dodajemy ser i przyprawy.
    Dodajemy pulpeciki.
  • 4. Posypujemy pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy