Serowy garnek z pulpecikami

4.99 (193 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczny jednogarnkowy obiad.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g tartego sera
    200g makaronu pene
    Kilka pieczarek
    Biała część pora
    400g mielonej szynki wieprzowej
    Jajko
    Łyżka kaszy manny
    Sól, pieprz, słodka papryka, czosnek granulowany
    2 łyżki śmietany
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.99 (193 ocen)

Serowy garnek z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy litr wody, dodajemy śmietanę, zagotowujemy.
    Mięso doprawiamy, dodajemy jajko, kaszę i formujemy pulpeciki. Podsmażamy lekko na patelni.
  • 2. Pulpeciki przekładamy do garnka.
    Na patelni podsmażamy pokrojone w plastry pieczarki i por.
    Przekładamy do garnka.
  • 3. Dosypujemy makaron. Gotujemy ok 10minut na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszamy. Doprawiamy.
    Posypujemy serem i natka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować