Serowo owocowe serce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw przygotowuję galaretki, cytrynową rozpuszczam w 200 ml gorącej wody, i odstawiam do ostudzenia.
Truskawkowe w 500 ml. Mrożone truskawki wsypuję do formy ( serce 24x23) i zalewam gorącą galaretką ( truskawkowa) mieszam raz za czas, tężeje około 10 minut. Po całkowitym zastygnięciu wstawiam do lodówki.
2.Brzoskwinie kroje w mniejsze kawałki.
Serek przekładam do wyższego naczynia, miksuję i wlewam powoli zimną cytrynowa galaretkę, cały czas miksuję. Powstanie gęsta masa, dodaję brzoskwinie i mieszam. Wylewam całość na galaretkę z truskawkami.
3.Wstawiam ponownie do lodówki.
Przed podaniem przekładam z formy na tacę i dekoruję owocami i czekoladą.
Komentarze