Ciasto serowo - krówkowe bazie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser:
Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać po jednym całym jajku. Dodać budyń i ser. Przełożyć do rękawa cukierniczego.
2.Przygotować biszkopt ciemny z 3 - 4 jajek i wycisnąć na nim 4 - 5 pasków sera, wzdłuż ciasta. Piec 30 - 35 min. w temp. 180*C. W ten sam sposób upiec drugie ciasto. Wystudzić.
3.Polewa:
Składniki włożyć do garnka. Postawić na wolnym ogniu, dobrze wymieszać i podgrzewać do zagotowania.
4.Wystudzoną polewą polać ser, na równo z ciastem. Odstawić w chłodne miejsce, do stężenia polewy.
5.Masa krówkowa:
Masło lub margarynę, ubić na puch i dodawać po jednej łyżce masy krówkowej. Gotową masę podzielić na trzy części, jedną większą i dwie mniejsze.
6.Większą częścią masy przełożyć dwa ciasta z serem i polewą, tak aby polewa była w środku.
7.Przełożenie:
Biszkopt jasny - mniejsza część masy - przełożone ciasto z serem i polewą - druga, mniejsza część masy - biszkopt jasny. Ciasto można dowolnie udekorować.
Komentarze