Serowo- jabłkowy przekładaniec( bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić w mała kostkę. Obrane brzoskwinie,również pokroić,dodać do jabłek. Postawić na ogień,dodać 2-3 łyżki wody i prażyć do miękkości owoców. Dodać sok,zagotować. Zdjąć z ognia i zmiksować na gładko. Dodać proszek galaretki i dokładnie wymieszać. Zostawić do ostygnięcia.
2.Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć warstwę herbatników w czekoladzie. Wylać zimne, ale płynne jabłka. Ułożyć jasne herbatniki. Wstawić do lodówki na czas przygotowania drugiego kremu.
3.Żelatynę wymieszać z 2 łyżkami wody. Zostawić do napęcznienia. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Ostudzić. Zmiksować serek z bananami na gładko. Dodawać żelatynę i miksować na gładko. Wyłożyć serek i wyrównać. Ułożyć drugą warstwę czekoladowych herbatników. Wstawić do lodówki na całą noc. Ciasto najlepsze jest po 48 godzinach leżakowania.
Smacznego!
Komentarze