Serowo- jabłkowy przekładaniec( bez pieczenia)

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Proste,efektowne i bez pieczenia. Zapraszam:)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania herbatników w czekoladzie
    1,5 opakowania herbatników maślanych
    400 g jabłek
    2 brzoskwinie
    4 łyżki soku marchwiowo-jabłkowego
    1 galaretka krystaliczna
    600 g serka homogenizowanego naturalnego
    2 banany bardzo dojrzałe
    2 łyżki żelatyny

    Forma 23,5*23,5 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy

Serowo- jabłkowy przekładaniec( bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić w mała kostkę. Obrane brzoskwinie,również pokroić,dodać do jabłek. Postawić na ogień,dodać 2-3 łyżki wody i prażyć do miękkości owoców. Dodać sok,zagotować. Zdjąć z ognia i zmiksować na gładko. Dodać proszek galaretki i dokładnie wymieszać. Zostawić do ostygnięcia.
  • 2. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć warstwę herbatników w czekoladzie. Wylać zimne, ale płynne jabłka. Ułożyć jasne herbatniki. Wstawić do lodówki na czas przygotowania drugiego kremu.
  • 3. Żelatynę wymieszać z 2 łyżkami wody. Zostawić do napęcznienia. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Ostudzić. Zmiksować serek z bananami na gładko. Dodawać żelatynę i miksować na gładko. Wyłożyć serek i wyrównać. Ułożyć drugą warstwę czekoladowych herbatników. Wstawić do lodówki na całą noc. Ciasto najlepsze jest po 48 godzinach leżakowania.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować