SEROWO-JABŁKOWE CIASTECZKA (BEZ CUKRU, BEZ JAJ)

0 (0 ocen)

  • 35 min

Taka zdrowsza alternatywa słodyczy z pewnością spodoba się osobom dbającym o swoją sylwetkę, ale również sprawdzi się idealnie jako przekąska do pracy/szkoły/bądź do kawy.

  • 35 min

Składniki:

  • Maka z pełnego przemiału- 2 szklanki
    Ser twarogowy-200g
    Jogurt naturalny- 2 łyżki
    Margaryna/masło-60g
    Jabłka- 2 sztuki
    Cynamon

Serowo-jabłkowe ciasteczka (bez cukru, bez jaj) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, margaryny i sera wyrobić ciasto. Jabłko obrać, pokroić w drobną kostkę posypać cynamonem. Gotowe ciasto rozwałkować i pokroić na kwadraty. Na każdy z nich położyć kawałki jabłka, zawinąć końcówki do środka. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy