Serowo-czosnkowa zupa z kminkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszna serowo czosnkowa zupa z kminkiem , Z makaronem jest sycaca, delikatna o nieco ostrawo czosnkowo kminkowym smaku-polecam na piatkowy obiad i nie tylko:)SZYBKA I SMACZNA:)

  • 40 min

Składniki:

  • 2 litry bulionu warywnego - wywaru warzywnego
    1 marchew,
    1\2 pora jasna częśc
    3 małe kostki serka topionego
    10 dag sera zółtego
    2 zabki czosnku
    2 łyzki masła klarownego
    sół , pieprz swiezo zmielonY,
    pół łyŻeczki kminku,
    natka pietruszki
    2-3 liscie bazyli
    2 łyzki smietany
    2 garscie makaronu świderki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa serowa

Serowo-czosnkowa zupa z kminkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Czosnek posiekac i podmazyc na masle klarownym.
    Wywar wraz z marchwia i porem potowac przez 15 minut.
    Dodac podsmazony czosnek , serki topione oraz starty na tarce ser zółty.Gotowac kwadrans,
    Do zupy dodac kminek, a takze przyprawic sola i swiezo smielonym pieprzem.
    Wlać smietane oraz wrzucic posiekana natke oraz świeżą bazylie. Na koniec do zupy wrzucic makaron i gotowac całośc przez 8-10 minut, co chwile mieszając , az makaron bedzie miękki(ugotowany) Smacznego:)

Porady

4 porcje. zamiast smietany mozna uzyc gestego jogurtu naturalnego. kminek nadaje orginalnego intensywnego smaku zupie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować