Bardzo lubię fasolkę szczególnie tą szeroką zieloną. Obiad powstał z serii to co miałam to dodałam. Warzywa przede wszystkim, to podstawa mojego jadłospisu.
30 min
Składniki:
250 g makaronu tagliatelle
100 g sera lazur błękitny
1/2 szklanki śmietany 36 %
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
10 pomidorków koktajlowych
4 duże różyczki brokuła
15 dkg fasolki żółtej
15 dkg fasolki zielonej szerokiej
100 g tofu naturalne
pietruszka natka
olej rzepakowy
Serowe tagliatele z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do rondelka wlewam śmietanę, dodaję pokrojony ser lazur, plaster jeden zostawiam. Na wolnym ogniu podgrzewam do rozpuszczenia się sera. Doprawiam pieprzem, gałką muszkatołowa. Makaron gotuję aldente, dodaję do sosu serowego i mieszam. Dodaję małe różyczki brokuła które tez gotuję aldendte. Pomidorki kroje na pół i przesmażam chwile na patelni na oleju. Fasole obieram i gotuję w osolonej wodzie. Podaję z makaronem, pomidorkami i tofu oraz kawałkami sera, posypuję pietruszką.
Komentarze