Serowe tagliatele z fasolką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo lubię fasolkę szczególnie tą szeroką zieloną. Obiad powstał z serii to co miałam to dodałam. Warzywa przede wszystkim, to podstawa mojego jadłospisu.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g makaronu tagliatelle
    100 g sera lazur błękitny
    1/2 szklanki śmietany 36 %
    gałka muszkatołowa
    sól, pieprz
    10 pomidorków koktajlowych
    4 duże różyczki brokuła
    15 dkg fasolki żółtej
    15 dkg fasolki zielonej szerokiej
    100 g tofu naturalne
    pietruszka natka
    olej rzepakowy

Serowe tagliatele z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wlewam śmietanę, dodaję pokrojony ser lazur, plaster jeden zostawiam. Na wolnym ogniu podgrzewam do rozpuszczenia się sera. Doprawiam pieprzem, gałką muszkatołowa. Makaron gotuję aldente, dodaję do sosu serowego i mieszam. Dodaję małe różyczki brokuła które tez gotuję aldendte. Pomidorki kroje na pół i przesmażam chwile na patelni na oleju. Fasole obieram i gotuję w osolonej wodzie. Podaję z makaronem, pomidorkami i tofu oraz kawałkami sera, posypuję pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy