Serowe ślimaczki z rodzynkami

5 (156 ocen)

Ślimaczki są jednym z moich ulubionych deserów, gdyż przygotowuje się je naprawdę szybko i przyjemnie.

Składniki:

  • 100 g rodzynek
    ciasto francuskie
    1 jajo
    3 łyżeczki cukru
    200 g sera białego
    3 łyżeczki brązowego cukru


    Składniki na lukier:
    3 łyżki gorącej wody
    1,5 szk. cukru pudru
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery

Serowe ślimaczki z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser mielimy w maszynce.
  • 2. Rozkładamy ciasto francuskie i nakałdamy na nie zmielony ser, posypujemy cukrem i rodzynkami.
  • 3. Zawijamy ciasto w roladę i kroimy na mniejsze kawałki.
  • 4. Roztrzepać jajko.
  • 5. Bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy brązowym cukrem.
  • 6. Piec w temperaturze 190 przez 15 min.
  • 7. Gdy ślimaczki się ostudzą polać lukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować