Serowe ślimaczki

5 (158 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Smaczna przekąska.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
    10 dag masła lub margaryny
    10 dag dowolnego serka topionego
    1 jajko
    szczypta soli do smaku

    dodatkowo:
    mąka do podsypania
    jajko do posmarowania
    papryka w proszku do posypania( słodka lub ostra)
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Ciasta Przekąski

Serowe ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na około 1 godzinę.
    Po tym czasie z ciasta toczymy cienkie wałeczki i zawijamy ślimaczki.
  • 2. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy papryką w proszku.
  • Upieczone. 3. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni,do zrumienienia.

Porady

Z porcji wyszło mi 15 sztuk ślimaczków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować