serowe ślimaczki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Są szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
    1 budyń śmietankowy
    olejek pomarańczowy i cytrynowy ( do smaku)
    1 kostka sera białego ( 25 dag )
    cukier ( do smaku )
    2 łyżki śmietany

Serowe ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser wymieszaj ze wszystkimi składnikami oprócz ciasta francuskiego. Rozwinięte ciasto posmaruj wcześniej przygotowanym serem. Ciasto zwiń jak roladę. Pokrój na plasterki ok. 2 cm. Piecz ok. 15 min w temp. 200-220.

Porady

Jeśli chcesz na serze możesz ułożyć dowolne owoce, np. truskawki lub wiśnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy