Serowe roladki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis na przystawkę żona znalazła w którymś z babskich czasopim, Oczywiście musiała wypróbować. Okazało się, że danie jest proste w wykonaniu i pyszne.

  • 60 min

Składniki:

  • Serowe roladki
    Składniki
    17( 35 dag ) plasterków miękkiego sera żółtego,
    1(10 dag) serek topiony śmietankowy,
    1/2 kostki masła bez oleju,
    15 dag szynki wędzonej,
    2 pęczki szczypiorku,
    sól, pieprz, ostra papryka mielona (według uznania),
    1 ugotowane jajko na twardo,
    ketchup

Serowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serowe roladki 1. Opis wykonania



    1. Szynkę pokroić w drobniutką kosteczkę.
    2. 1 pęczek szczypioru umyć, sparzyć wrzątkiem, następnie przelać zimną wodą. Osączyć, ostudzić.
    3. drugi pęczek szczypiorku drobno posiekać.
    4. Serek topiony rozdrobnić widelcem, dodać do masła zmiksować na gładką masę, dodać kosteczki szynki i posiekany szczypiorek, posiekane jajko.
    5. Pastę przyprawi solą i pieprzem i ostrą papryką.
    6. Pastę równomiernie rozsmarować na plasterkach żółtego sera, zwinąć roladki.
    7. Każdą związać jednym piórem szczypiorku.
    8. Ochłodzić
    Roladki można podawać z grzankami i ketchupem.

Porady

Do tej przystawki najlepiej nadaje się bardzo mięki ser, przystawka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy