Serowe rogaliki z czekoladowym budyniem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Siedzisz i dumasz… a zjadłabym …masz ciągutki na słodkie… no jej muszę coś zjeść słodkiego bo zwariuje !! I tu przychodzę z pomocą ! Przedstawiam Wam przepis na serowe rogaliki z budyniem czekoladowym. Rogale są bardzo prste w przygotowaniu , tanie i smaczne ! Znikną szybciej niż się pojawią na talerzu

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 250 g margaryny ( u mnie Kasia)

    250 g mąki

    250 g sera białego

    Wypełnienie:

    2 op.budyniu czekoladowego + 500 ml mleka + 2 łyżki cukru

    Dodatkowo:

    Cukier biały i trzcinowy do posypania

    1 białko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Ciastka Rogaliki

Serowe rogaliki z czekoladowym budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. 400 ml mleka zagotuj wraz z cukrem. W pozostałym mleku rozprowadź proszek budyniowy. Dodaj do mleka i gotuj cały czas mieszając aż budyń zgęstnieje. Odstaw do ostudzenia

    2. Składniki na ciastka zagnieć razem aż do uzyskania jędrnego ciasta. Całość ułóż w misce i schłodź przez 40 minut w lodówce

    3. Ciasto podziel na 3 części. Ciasto rozwałkuj na okrąg. Podziel go na 16 trójkątów. Na szerszą część trójkątów nakładamy budyń – najlepiej za pomocą szprycy. I zwijamy w rogaliki – od szerszej strony ku weższej

    4. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki smarujemy rozbełtanym białkiem i posypujemy cukrem

    5. Rogaliki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra-dół) przez około 20-25 minut – do momentu aż nabiorą złotego odcienia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować