Serowe Racuszki

4.5 (158 ocen)

  • 35 min

Są pyszne i bardzo smakują. I bardzo szybko się je robi.

  • 35 min

Składniki:

  • 20 dag twarogu
    1/2 szklanki mleka
    2 jajka
    10 dag maki
    cukier waniliowy
    3 łyżki cukru
    olej
    konfitura do smarowania
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery

Serowe racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek. Twaróg pokruszyć, przełóż do wysokiej misy. Dodaj żółtka,cukier, cukier waniliowy i mleko. Całość zmiksuj na jednolitą masę. Następnie wymieszaj z mąką. Z białek ubij pianę i ostrożnie zmieszaj z masą serową .
  • 2. Na głębokiej patelni dobre rozgrzej olej. Ciasto serowe nabieraj łyżką i układaj na oleju formując racuszki. Na średnim ogniu smaż je z obu stron na złoty kolor. Gotowe przekładaj na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu .Trzymaj w cieple, a tuz przed podaniem oprósz cukrem pudrem. Serwuj z konfiturą wiśniową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować