Serowe pocałunki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Te pacułunki bardzo często robiła moja mama , kiedy miałam 5 lat. I dlatego mi się kojarzą z małego dzieciństwa.

  • 20 min

Składniki:

  • Margaryna 1 kostka (180-200 g)
    Ser biały(twaróg) 250 g
    Mąka 1 szklanka
    Cukier waniliowy 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Serowe pocałunki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekamy żeby margaryna nam troszeczkę się rastopiła i stała miękka jak gęsty krem albo przez tarkę na dużych oczkach trzemy margarynę tak będzie szybciej. Dodajemy twaróg, mąkę i cukier waniliowy i bardzo dobrze mieszamy do jednolitej masy.
  • Pacałunki 2. Wykładamy masę na niedużą ilość mąki i rozwałkuj jak zwykłe ciasto. Ciasto powinno być 0,5 cm . Wytnik kółka szklanką.
  • Pacałunki 3. Zrobione kółka z jednej strony wkładamy do cukru. Potem łączymy kółka na połowę, paluszkami naciskamy na kącik w centrum , cukrem w wewnątrz. Można zostawić tak, albo zrobić tak jeszcze raz. Wykładamy na blachę . Wcześniej natłuść albo zaściel papierem do pieczenia.
  • 4. Jeżeli jednak złożyliście ciasto w cztery razy na papier , trzeba układać pacałunki na bok, ponieważ w piekarniku one się otworzą. Ale to niczemu nie szkodzi, smak zostanie i tak dobry. Wstawiamy blachę do piekarnika nastawionego na 180 C i zostawiamy na kilka minut , dopóki ono nie zrobi się lekko brązowe tak jak Pańswo lubi
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować