Serowe pocałunki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekamy żeby margaryna nam troszeczkę się rastopiła i stała miękka jak gęsty krem albo przez tarkę na dużych oczkach trzemy margarynę tak będzie szybciej. Dodajemy twaróg, mąkę i cukier waniliowy i bardzo dobrze mieszamy do jednolitej masy.
2.Wykładamy masę na niedużą ilość mąki i rozwałkuj jak zwykłe ciasto. Ciasto powinno być 0,5 cm . Wytnik kółka szklanką.
3.Zrobione kółka z jednej strony wkładamy do cukru. Potem łączymy kółka na połowę, paluszkami naciskamy na kącik w centrum , cukrem w wewnątrz. Można zostawić tak, albo zrobić tak jeszcze raz. Wykładamy na blachę . Wcześniej natłuść albo zaściel papierem do pieczenia.
4.Jeżeli jednak złożyliście ciasto w cztery razy na papier , trzeba układać pacałunki na bok, ponieważ w piekarniku one się otworzą. Ale to niczemu nie szkodzi, smak zostanie i tak dobry. Wstawiamy blachę do piekarnika nastawionego na 180 C i zostawiamy na kilka minut , dopóki ono nie zrobi się lekko brązowe tak jak Pańswo lubi
Komentarze