Serowe placki z creme fraiche i porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wspaniałe w smaku, znikają jeszcze ciepłe.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajo
    15 dag serka chudego
    6łyżek mleka
    6 łyżek oleju
    35 dag mąki
    7,5 dag cukru
    szczypta soli
    1 opakowanie proszku do pieczenia
    1 opakowanie creme fraiche
    20 dag czerwonej porzeczki
    4 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Serowe placki z creme fraiche i porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja, ser, mleko i olej wymieszać.
  • 2. Mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia wymieszać, dodać do mieszanki z mleka, sera i jaj.
  • 3. Zarobić gładkie ciasto..
  • 4. Jeśli ciasto będzie za gęste, dodać mleka.
  • 5. Ciasto podzielić na 12 równych części. Uformować okręgi, delikatnie spłaszczyć, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem.
  • 6. Na każdym placku zrobić kleks z creme fraiche.
  • 7. Rozdzielić porzeczki na placki, posypać cukrem .
  • 8. Piec w 160 stopniach ok 25 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki Crème fraîche

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować