Serowe penne z indykiem i salami

5 (197 ocen)

  • 30 min

Wyśmienite danie na szybko.

  • 30 min

Składniki:

  • op. 500 g makaronu penne
    500 g piersi z indyka
    100 g serka topionego z salami
    szklanka wody
    łyżka słodkiej papryki
    sól, pieprz olej
    natka pietruszki

    łyżka mąki
    1,5 łyżki masła
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Serowe penne z indykiem i salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Indyka pokroić na małe kawałki, wrzucić na patenię i podsmażyć na oleju. Gdy mięso się zarumieni doprawić je solą, pieprzem, papryką oraz dodać serek topiony i zalać wszystko szklanką wody. Dusić na wolnym ogniu.
  • 2. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i przelać zimną wodą obficie aby nam się nie sklejał.
  • 3. Z mąki i masła zrobić zasmażkę i dodać ją do mięsa, cały czas mieszając aż sos zgęstnieje.
  • 4. Natkę pietruszki posiekać na drobno. Na talerz kłaść porcję makaronu, na to mięso z sosem a na wierzch posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować