Serowe pączki z marmoladą

4.49 (182 ocen)

Szybki, smaczne, proste pączusie serowe

Składniki:

  • 750 g twarogu
    9 łyżek cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    7 łyżek gęstej śmietany
    6 jajka
    450 g mąki pszennej
    3 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
    1 łyżka octu

    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    cukier puder do oprószenia lub lukier
    marmolada

Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Serowe pączki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg mielimy dwukrotnie i przekładamy do dużego naczynia. Dodajemy pozostałe składniki i wszystko razem zagniatamy na jednolite ciasto. Do oleju dodajemy łyżkę octu. Formujemy kulki i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smażyć na wolnym ogniu przez około 7 minut z każdej strony. Ale warto jeszcze sprawdzić czy nie są surowe w środku. Wykładamy na ręcznik papierowy, odsączamy z nadmiaru tłuszczu i czekamy aż wystygną. Gdy pączki wystygną szprycujemy marmoladą i posypujemy cukrem pudrem lub lukrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować