- biszkopciki okrągłe lub biszkopt
- 1/2 l śmietany kremówki
- 3 waniliowe serki homogenizowane
- galaretka poziomkowa
- galaretka cytrynowa
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki żelatyny
- owoce wg uznania (ja użyłam malin i jagód)
Sposób przygotowania przepisu:
Serowe mleczko
1.
Ułożyć biszkopciki na dnie tortownicy.
2.
Ugotować galaretkę cytrynową w szklance wody, ostudzić. W momencie kiedy zacznie tężeć wymieszać ją z serkami homogenizowanymi. (można dodać owoce - ja użyłam jagód). Powstałą masę wylać na biszkopty. Włożyć do lodówki i schładzać ok 20min.
3.
W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuścić żelatynę, ostudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać żelatynę, wymieszać i wylać na masę serową. Można wyłożyć owoce - maliny. Ugotować galaretkę poziomkową i wylać na śmietanę. Schładzać w lodówce.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze