serowe z dodatkiem mascarpone- delikatne, miękkie, szybkie i smaczne!
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
koło 150g g sera z wiaderka
2 łyżki serka mascarpone
2 jajka
2 łyżki cukru
opakowanie cukru waniliowego
około 1 szklanka mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
oraz cukier puder do oprószenia
olej do smazenia
Serowe mini pączki z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z oboma cukrami na puszystą masę, nadal ubijając dodawać po łyżce sera z wiaderka i serka mascarpone.
Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Na sam koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej , nakładać łyżką porcję(pamietająć o odstępach bo urosną podczas smażenia) ciasta wielkości orzecha włoskiego
Pączki serowe smażyć na rumiano a następnie odsączyć na papierowym ręczniku w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Gotowe lekko oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego!
Komentarze