Serowe krakersy z pieprzem

  • wyświetlono: 173 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Idealna przekąska dla naszych facetów na Euro 2012.

PolskaGotuje
  • Łatwy

Składniki


- starty parmezan: 1 szklanka
- miekkie masło: 50 gramów
- mąka: 0.67 szklanki
- żółtko: 1 sztuka
- kwaśna śmietana: 2 łyżeczki
- świeżo mielony kolorowy pieprz: 1 łyżeczka

Sposób przygotowania przepisu:

Serowe krakersy z pieprzem

  • 1. Przygotowanie:
    Ser zagniatamy z miękkim masłem, dodajemy żółtko, śmietanę, mąkę, pół łyżeczki świeżo mielonego pieprzu.
    Robimy jednolite ciasto.
    Formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy na pół godziny do lodówki.

    Po wyciągnięciu ciasto rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka,
    układamy je na blaszce wyłożonej pergaminem i posypujemy kolorowym pieprzem.

    Pieczemy około 15 minut w temperaturze 175 stopni.
    Wyciągamy, studzimy i podajemy w towarzystwie piwa.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

krakersymąkakwaśna śmietanaprzekąskapiknikstarty parmezankrakersy serowe

Komentarze

Podobne przepisy

Krakersy z serkiem i wędzonym łososiem

Dodane przez: migotka28

Krakersy z serkiem i wędzonym łososiem

Pyszne małe krakersowe kanapeczki...

Nuggetsy z kurczaka w krakersach

Dodane przez: bogusia82

Nuggetsy z kurczaka w krakersach

Nuggetsy przygotowałam na imprezę...

Przekąska z krakersów

Dodane przez: joanna30

Przekąska z krakersów

Nie wymaga żadnych umiejętności...

Truskawki z czarnym pieprzem

Dodane przez: blog_magicznezyciemarty

Truskawki z czarnym pieprzem

Ponownie truskawki na wytrawnie....

Krakersy z pastą bazyliową

Dodane przez: quchniakaroli

Krakersy z pastą bazyliową

Pomysł na przekąskę na domową imprezę...

krakersy z pastą

Dodane przez: katarzynka455

Krakersy z pastą

Szybka i łatwa przekąska.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE