Kotlety mielone nigdy się nie znudzą:). Warto jednak urozmaicić je dodatkami, które nadadzą im nowego smaku i powiewu świeżości. Dziś w wersji serowo-pieczarkowej:).
Serowe kotlety mielone pod pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, pokrojoną w kostkę cebulę, starty na tarce ser cheddar, posiekaną natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy.
2.Formujemy sporej wielkości kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju przez 10-15 minut. Odsączamy na ręczniku papierowym.
3.Pieczarki kroimy, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy solą i pieprzem.
4.Kotlety wykładamy na talerz. Na kotlety układamy pieczarki, całość posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Komentarze