Serowe ciasteczka z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Małe co nie co do kawki

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g masła,
    200g twarogu półtłustego,
    2 szklanki mąki,
    2 żółtka,
    2 łyżki zimnej wody,
    białko do smarowania,
    brzoskwinie z puszki,
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Serowe ciasteczka z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie kroimy w półksiężyce. Masło mrozimy ok. 1 godziny. Do miski wsypujemy mąkę, ścieramy zmrożone masło, dodajemy drobno pokruszony twaróg, żółtka oraz wodę, szybko zagniatamy. Wkładamy na pół godziny do zamrażarki. Następnie ciasto wyjmujemy z lodówki, cienko rozwałkowujemy. Szklanką wycinamy kółka, na środku układamy kawałek brzoskwini, składamy na pół, smarujemy rozkłóconym białkiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. Studzimy na kratce, posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Sery Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować