Serowe chrusty

4.48 (161 ocen)

  • 60 min

Chrusty są pyszne, bardzo podzielne i szybkie w przygotowaniu.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki pszennej, 1 jajko, 1 żółtko, łyżeczka sody oczyszczonej, 2 łyżki śmietany, 1/2 kg. białego sera, kostka masła lub margaryny, łyżka octu, olej do smażenia i cukier puder do posypania.
Wystaw ocenę:

4.48 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery

Serowe chrusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie jest bardzo proste. Z podanych składników zagnieść ciasto. Po zagnieceniu rozwałkować na grubość około 5 mm. Wycinać paski i formować chrusty. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Po ostygnięciu, oprószyć cukrem-pudrem.

Porady

Jeśli ktoś woli inny kształt niż chrusty, z tego ciasta również wychodzą świetne oponki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować