CIASTO SEROWE CAPPUCCINO

4.5 (168 ocen)

  • 45 min

Biszkopty nasączone słodką kawą cappuccino pokryte puszystą serową pianką z dodatkiem mleka w proszku i obsypane kakaem i cukrem pudrem tworzą obłędną całość , która z całą pewnością zachwyci nie tylko kawoszy.Zobaczcie jak łatwo je zrobić!

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ** okrągłe biszkopty – 2 op

    ** masło – 200 g

    ** żółtko – 3 szt

    ** cukier puder – 4 łyżki

    ** mleko w proszku – 2 szkl

    ** ser biały wiaderkowy – 500 g

    ** żelatyna – 3 łyżki

    ** kawa rozpuszczalna – 3 łyżeczki

    ** mleko – 70 ml

    DODATKOWO :

    ** kakao – cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Ciasto serowe cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

    Kawę rozpuszczalną zalewamy 0,5 szkl gorącej wody , dodajemy mleko i dokładnie mieszamy.

    Żelatynę rozpuszczamy w ok. 0,5 szkl ( nie więcej ) gorącej wody , dokładnie mieszamy i odtawiamy do przestudzenia.

    Blachę ( u mnie 20×24 ) wykładamy folią spożywczą.

    Na dnie układamy zanurzane w kawie biszkopty.

    Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę.

    Masło ucieramy i nie przerywając ucierania dodajemy ubite żółtka.

    Łyżka po łyżce dodajemy ser biały , a następnie wsypujemy mleko w proszku – dokładnie miksujemy.

    Dodajemy żelatynę i jeszcze raz mieszamy.

    Masę wylewamy na blachę , wygładzamy wierzch.

    Przykrywamy kolejną porcją namoczonych w kawie biszkoptów.

    Wstawiamy do lodówki na kilka godzin ( a najlepiej całą noc ).

    Po zastygnięciu posypujemy obficie cukrem pudrem i kakaem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować