Serowe cappuccino

5 (195 ocen)

  • 45 min

Przepyszne ciasto dla wielbicieli kawy i nie tylko.Delikatna serowa masa połączona z biszkoptami cappuccino tworzy niesamowitą całośc , która zachwyci nie tylko tych , co kawę uwielbiają.Znika w tempie ekspresowym!

  • 45 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI:
    ** okrągłe biszkopty – 2 op
    ** masło – 200 g
    ** żółtko – 3 szt
    ** cukier puder – 4 łyżki
    ** mleko w proszku – 2 szkl
    ** ser biały wiaderkowy – 500 g
    ** żelatyna – 3 łyżki
    ** kawa rozpuszczalna – 3 łyżeczki
    ** mleko – 70 ml
    DODATKOWO :
    ** kakao – cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Cappuccino

Serowe cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

    Kawę rozpuszczalną zalewamy 0,5 szkl gorącej wody , dodajemy mleko i dokładnie mieszamy.

    Żelatynę rozpuszczamy w ok. 0,5 szkl ( nie więcej ) gorącej wody , dokładnie mieszamy i odtawiamy do przestudzenia.

    Blachę ( u mnie 20×24 ) wykładamy folią spożywczą.

    Na dnie układamy zanurzane w kawie biszkopty.

    Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę.

    Masło ucieramy i nie przerywając ucierania dodajemy ubite żółtka.

    Łyżka po łyżce dodajemy ser biały , a następnie wsypujemy mleko w proszku – dokładnie miksujemy.

    Dodajemy żelatynę i jeszcze raz mieszamy.

    Masę wylewamy na blachę , wygładzamy wierzch.

    Przykrywamy kolejną porcją namoczonych w kawie biszkoptów.

    Wstawiamy do lodówki na kilka godzin ( a najlepiej całą noc ).

    Po zastygnięciu posypujemy obficie cukrem pudrem i kakaem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować