Serowe bułeczki z przepisu mojej babci

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Małe - większe grzeszki?tym razem padło na domowe bułeczki z nadzieniem serowym z przepisu babci :)Były tak pyszne, że od razu wszyscy domownicy je pochłonęli..a dla mnie zostało tylko kilka... ale jeszcze kilka dni i pewnie znowu coś wyczaruję...

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI: na ok 10-12 bułeczek
    1 szklanka ciepłego mleka
    100 g masła, roztopionego - przestudzonego
    2 łyżki cukru
    2 jajka, lekko roztrzepane
    0,5 łyżeczki soli
    4 szklanki mąki pszennej
    3 łyżeczki suchych drożdży (12 g)
    FARSZ:
    Biały ser - ja wybrałam twaróg Pilos z Lidla półtłusty
    1 jajko
    1 łyżka cukru
    Pół opakowania cukru wanilinowego

    PRZYGOTOWANIE:

    Zawsze idę na łatwiznę dlatego też ciasto wyrabiam w maszynce do pieczenia chleba;)
    Wszystkie składniki umieszczamy w maszynie ISTOTNA JEST KOLEJNOŚĆ - płynne, sypkie a na koniec suche drożdże. Ustawiamy program DOUGH i czekamy na wyrobienie i wyrośnięcie ciasta. W mojej maszynce cały proces trwa ok. 1,5 godziny.

    Wszystkie składniki farszu mieszamy i ugniatamy w naczyniu.

    Dzielimy ciasto na tyle części w zależności jakie duże chcemy bułeczki, rozklepujemy na ręce i nakładamy ser, zawijamy i formujemy okrągłe bułeczki.

    Gotowe bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

    Pieczemy ok 30 min w 185 stopniach:)

    SMACZNEGO !!:)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Serowe bułeczki z przepisu mojej babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zawsze idę na łatwiznę dlatego też ciasto wyrabiam w maszynce do pieczenia chleba;)
    Wszystkie składniki umieszczamy w maszynie ISTOTNA JEST KOLEJNOŚĆ - płynne, sypkie a na koniec suche drożdże. Ustawiamy program DOUGH i czekamy na wyrobienie i wyrośnięcie ciasta. W mojej maszynce cały proces trwa ok. 1,5 godziny.
  • 2. Wszystkie składniki farszu mieszamy i ugniatamy w naczyniu.
  • 3. Dzielimy ciasto na tyle części w zależności jakie duże chcemy bułeczki, rozklepujemy na ręce i nakładamy ser, zawijamy i formujemy okrągłe bułeczki.
  • 4. Gotowe bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 5. Pieczemy ok 30 min w 185 stopniach:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować