Serowe bułeczki z curry

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Smakują najlepiej gdy jeszcze ciepłe grubo posmarujemy masłem śmietankowym.

  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka pszenna: 230 gramów
    - masło: 50 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - ser żółty morski: 120 gramów
    - curry w proszku: 1 łyżka
    - mleko: 150 mililitrów

Serowe bułeczki z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bułeczki z żółtym serem i curry 1. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i solą. Następie dodajemy masło, ucieramy palcami żeby uzyskać konsystencję piasku. Do tak przygotowanej masy dodajemy tarty ser, curry i mleko. Zagniatamy. Rozwałkowujemy na grubość 2,5 cm. Wykrawamy szklanką 8 krążków, każdy z nich smarujemy mlekiem. Wykładamy na tackę, pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni około 15 minut do zbrązowienia. Najlepiej smakują jak jeszcze ciepłe smarujemy masłem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy