Serowe bagietki w szynce

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Chrupiące plastry szynki, gorąca podpieczona bagietka i roztopiony ser. Prosty pomysł na smaczną przystawkę na ciepło.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 bagietki mini
    9 plastrów sera żółtego
    2 kulki mozzarelli
    150 g sera z niebieską pleśnią
    200 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach

Serowe bagietki w szynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietki rozkroić wzdłuż nie docinając do końca i delikatnie rozłożyć na boki.
    Na obu połówkach bułek położyć trzy plastry sera żółtego,a na środku pokrojoną w plastry mozzarellę oraz kawałki sera z niebieską pleśnią.
    Zamknąć bagietkę i owinąć wokół niej plastry szynki.
  • 2. Gotowe bułki ułożyć na blaszce do pieczenia,wyłożoną papierem.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C i piec około 20 minut,az szynka delikatnie się zrumieni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy