Serowe babeczki z porzeczkami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Szybkie w przygotowaniu, jak każde muffinki

  • 40 min

Składniki:

  • 200g twarogu
    100g margaryny Palma z Murzynkiem
    0,5szkl. cukru
    1 duże jajko
    1szkl. mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Opakowanie cukru waniliowego
    1szkl. porzeczek (czerwonych i czarnych)

Serowe babeczki z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozetrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajko, roztopioną i przestudzoną margarynę, ciągle ucierając wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem. (ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). Delikatnie wmieszać do ciasta porzeczki. Ciasto nakładać do foremek na wysokość ¾. Piec w temp. 170st.C ok.25 minut.

Porady

można upiec również z innymi owocami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy