Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i serkiem topionym. Smaczna, sycąca i rozgrzewająca, a dzięki pieczonemu kurczakowi nabiera szczególnego smaku.
60 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
3 litry wody
1 udko pieczone z kurczaka
1 marchewka
2 ziemniaki
10 cm pora
200 g fasolki szparagowej
200 g serka topionego gouda
200 g makaronu wstążek
sól
pieprz czarny
pieprz ziołowy
Serowa zupa z fasolką szparagową i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotować makaron w lekko osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Marchewkę przekroić na pół, a następnie pokroić w talarki. Włożyć do garnka z mięsem, porem, pokrojonym ziemniakiem i fasolką szparagową. Całość zalać wodą i gotować, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec przyprawić. Chochlę gorącej zupy wlać do serków i rozetrzeć je na gładką pastę. Wlać do zupy. Mięso z udka pokroić na kawałki i włożyć do zupy razem z ugotowanym makaronem. Zagotować i można podawać. Smacznego :)
Komentarze