Serowa zupa z fasolką szparagową i makaronem

4.5 (159 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i serkiem topionym. Smaczna, sycąca i rozgrzewająca, a dzięki pieczonemu kurczakowi nabiera szczególnego smaku.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 litry wody
    1 udko pieczone z kurczaka
    1 marchewka
    2 ziemniaki
    10 cm pora
    200 g fasolki szparagowej
    200 g serka topionego gouda
    200 g makaronu wstążek
    sól
    pieprz czarny
    pieprz ziołowy
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Serowa zupa z fasolką szparagową i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować makaron w lekko osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

    Marchewkę przekroić na pół, a następnie pokroić w talarki. Włożyć do garnka z mięsem, porem, pokrojonym ziemniakiem i fasolką szparagową. Całość zalać wodą i gotować, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec przyprawić. Chochlę gorącej zupy wlać do serków i rozetrzeć je na gładką pastę. Wlać do zupy. Mięso z udka pokroić na kawałki i włożyć do zupy razem z ugotowanym makaronem. Zagotować i można podawać. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować