REKLAMA
Terrina to nic innego jak rodzaj pasztetu. Na wiosnę proponuję terrinę z delikatnego twarożku,, rzodkiewki, ogórka i zieleniny. Dobrze schłodzony, zestalony żelatyną, obłędnie smakuje, a prezentuje się równie dobrze.
(średnia 4.5 z 158 głosów)
Porady
Można użyć dowolnych, ulubionych świeżych warzyw.
Lekka, delikatna terrina z barszczu z jajkami. Zrobiona z prostych składników. Dzięki barszczowi który wcześniej zrobiłam przygotujemy ją bardzo szybko. Barszcz już jest doprawiony, także nie musimy za wiele robić i wysilać się. Skracamy sobie czas pracy.
Te małe grzybki w połączeniu z twarożkiem naprawdę świetnie smakują.
Taka przystawka sprawdzi się nie tylko na wielkanocnym stole, ale również w ciągu całego roku. Fajny pomysł dla gości, jak i na co dzień.
Lekka dietetyczna terrina z roszponki z jajkami przepiórczymi o smaku chrzanowym. Polecam bo jest naprawdę dobra, i można się nią zajadać bez wyrzutów sumienia że kilogramów nam przybędzie.
Jajko jest idealne na śniadanie, nie tylko Wielkanocne, smakuje zawsze, nawet podane solo. Terrina jajeczna z ostrzejszym akcentem czyli chrzanem i zielonym groszkiem na kefirze będzie hitem świątecznego poranka.
Komentarze