Serowa tarta z malinami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Tarta jest delikatna, o waniliowo-malinowym smaku.

Składniki:

  • Spód:
    20 dag maślanych herbatników,
    100g gorzkiej czekolady,
    2 łyżki margaryny Palma z murzynkiem

    Nadzienie:
    1/2 kg twarogu,
    20 dag kwaśnej śmietany,
    10 dag cukru pudru,
    cukier waniliowy,
    łyżeczka olejku waniliowego.

    Dodatkowo:
    1/2 kg malin.

Serowa tarta z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę połamać na kawałki i wraz z margaryną stopić. Herbatniki pokruszyć za pomocą blendera. Wymieszać ze stopioną czekoladą. Wyłożyć na dno formy do tarty o śr. 21 cm. Schłodzić.
  • 2. Twaróg zmielić, utrzec ze śmietaną i cukrami. Dodać olejek waniliowy. Masę wyłożyć na schłodzony spód.
  • 3. Na wierzchu rozłożyć maliny. Tartę przechowywać w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy