Serowa rolada z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna rolada serowa z farszem z tuńczyka w połączeniu z ryżem, jajkiem,cebulką oraz majonezem .Smakuje dużym i małym łasuchom.

  • 60 min

Składniki:

  • składniki; 200 gr sera żółtego w kawałku,puszka kukurydzy,puszka tuńczyka w sosie własnym( 160 gr) 1 cebula czerwona ,4 łyżki ryżu ugotowanego na sypko,majonez 3 jajka ugotowane na twardo,sól i pieprz. ponadto rękaw z foli,olej rzepakowy.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Serowa rolada z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób wykonania ; 1).tunczyk odsączyć z sosu,dodać ugotowany ryż,dodać 1 jajko pokrojone w kostkę,cebule pokrojoną w kostkę,4 łyżki majonezu ,4 łyżki kukurydzy ,lekko posolić i popieprzyć i delikatnie wymieszać . Ser umieścić w rękawie i włożyć do garnka z wodą. Gotować do całkowitego rozpuszczenia się sera.Gdy ser się rozpuści wyjąc go z kąpieli wodnej ,rozciąć rękaw i ser wyłożyć na stolnice lekko wysmarowaną olejem rzepakowym ( wtedy ser nie będzie się lepił ) Ser rozwałkować,na ser nałożyć farsz, a na farsz połówki jajek ,posypać jeszcze 3 łyżkami kukurydzy i zwinąć w roladę. Roladę udekorować majonezem i zieloną pietruszką.Wstawić roladę do lodówki na co najmniej 3 godziny .SMACZNEGO

Porady

Czas podany jest bez czasu chłodzenia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować