Serowa rolada z pieczarkami

4.5 (166 ocen)

Pyszna rolada na śniadanie.

Składniki:

  • Składniki :
    40-50 dkg sera żółtego bez dziur,
    30-40 dkg pieczarek,
    1 kostka serka topionego śmietankowego 100g,
    cebula ,
    2 łyżki masła,
    natka pietruszki,
    sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Serowa rolada z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Przygotowanie : Do gotującej się wody wkładamy żółty ser , zawinięty szczenie w woreczek, tak aby woda nie dostała się do sera. Na około 10-15minut. Pieczarki i cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Dusimy w rondlu z dodatkiem masła, doprawiamy na koniec solą i pieprzem. Do farszu dodajemy kostkę sera topionego, wszytsko dokładnie łączymy. Delikatnie wyjmujemy ser, tak aby się nie poparzyć i wałkujemy na cienki placek. Układamy przygotowany pieczarkowy farsz i zawijamy jak roladę. Owijamy w folię. Wstawiamy do lodówki. Rolada najlepiej smakuje na następny dzień po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować