Masa serowa:
150 g margaryny bądź masła
100 g cukru
1 op cukru wanilinowego
4 jajka
800 g zmielonego półtłustego białego sera
ok 1/2 szkl mleka
2 płaskie łyżki mąki ziemniacznej
Mus malinowy:
ok 400 g malin
2 galaretki malinowe bądź truskawkowe
Blacha 27x30
Sposób przygotowania przepisu:
Serowa Malinka
1.
Spód:
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem. Caly czas miksując dodać żółtka. Do gęstej masy dodać resztę składników i delikatnie połączyć drewnianą łyżką
2.
Spód podpiec ok 20 min w 180 stopniach (Góra-dół)
3.
Masa serowa:
Jajka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę.
4.
Mleko wymieszaj z mąką ziemniaczaną
5.
W misce utrzyj maslo z cukrami, dodawaj stopniowo żółtka, następnie ser i mleko z mąką - cały czas ucierając
6.
Do masy serowej dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj łyżką drewnianą
7.
Masę serową wylać delikatnie na podpieczony biszkopt. Sernik piec w 185 stopniach przez ok 55-60 min (góra-dół) do suchego patyczka
8.
Mus malinowy
Galaretki rozpuść w 250 ml wrzącej wody.
Maliny zmiksuj na masę, dodaj tężejącą galaretkę i wymieszaj
9.
Mus malinowy wylej na ostudzony sernik. Odstaw do lodówki do stężenia masy
Porady
Można użyć mrożonych malin
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze