Każdy z nas lubi zjeść niespieszne sycące śniadanie. Te z pewnością takie jest! Dostarczy nam energii na cały poranek. Bogate w białko i tłuszcze danie zaspokoi nasz głód.
10 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
4 jajka
Sól
Pieprz
50 g żółtego sera
1 łyżka oleju lub oliwy
½ dojrzałego awokado
5 rzodkiewek
2 łyżki szczypiorku
Serowa jajecznica z awokado i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka dokładnie mieszamy widelcem lub trzepaczką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Gdy jest odpowiednio rozgrzany wlewamy jajka. Cały czas mieszamy (do momentu ścięcia). Wsypujemy ser, czekamy aż się rozpuści. Jajka z serem przekładamy na talerz. Dodajemy pokrojone w kostkę awokado oraz plasterki rzodkiewki. Wierzch dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze