Serowa jajecznica z awokado i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Każdy z nas lubi zjeść niespieszne sycące śniadanie. Te z pewnością takie jest! Dostarczy nam energii na cały poranek. Bogate w białko i tłuszcze danie zaspokoi nasz głód.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    Sól
    Pieprz
    50 g żółtego sera
    1 łyżka oleju lub oliwy
    ½ dojrzałego awokado
    5 rzodkiewek
    2 łyżki szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Śniadanie

Serowa jajecznica z awokado i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka dokładnie mieszamy widelcem lub trzepaczką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Gdy jest odpowiednio rozgrzany wlewamy jajka. Cały czas mieszamy (do momentu ścięcia). Wsypujemy ser, czekamy aż się rozpuści. Jajka z serem przekładamy na talerz. Dodajemy pokrojone w kostkę awokado oraz plasterki rzodkiewki. Wierzch dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować