Serowa delicja z budyniem

4.5 (160 ocen)

  • 30 min

Sernik z masą z budyniu czekoladowego. Smaczne połączenie dwóch smaków .

  • 30 min

Składniki:

  • CIASTO:
    2 szklanki mąki pszennej
    15 g proszku do pieczenia,
    125 g margaryny
    1/2 szklanki cukru kryształ,
    2 jajka,
    1 żółtko jaja.


    MASA BUDYNIOWA:
    3 opakowania budyniu czekoladowego
    1 litr mleka

    MASA SEROWA;
    1/2 kg sera trzykrotnie mielony,
    1/2 szklanki cukru kryształ,
    125 g margaryny,
    3 jajka,
    1 białko jaja pozostałe z przygotowania ciasta,
    2 opakowania budyniu śmietankowego

    cukier puder do posypania ciasta.
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery

Serowa delicja z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagniatamy. Wałkujemy na placek wielkości blaszki ,w której będziemy piec sernik. Wkładamy do blaszki o wymiarach 25 x 32 cm

    Z proszku budyniowego gotujemy gęsty budyń , następnie wylewamy na ciasto nieupieczone.
  • 2. Z białek ubijamy pianę,dodajemy 1 opakowanie proszku budyniowego .

    Margarynę ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy na przemian żółtka i ser.

    Pod koniec ubijania wsypujemy proszek budyniowy ,a na sam koniec pianę .

    Wykładamy na wystudzony budyn .

    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 60 minut.

    Studzimy w blaszce i kroimy dopiero, gdy będzie wystudzony. Posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować