1.Masło roztopić, herbatniki rozdrobnić blenderem. Do rozdrobnionych herbatników wlać masło, wymieszać. Formę do pieczenia o wymiarach 23 cm x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie wyłożyć herbatniki, docisnąć. Masę makową zmiksować wraz z jajkiem i kaszą manną, dodać mieszankę keksową, wymieszać i wyłożyć na herbatniki. Całość wyrównać. Jajka zmiksować wraz z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodawać porcjami ser. Na koniec dodać budynie oraz śmietanę i całość ponownie zmiksować. Masę serową wyłożyć na masę makową. Ciasto piec 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, następnie zmniejszyć temperaturę piekarnika do 160 stopni i piec jeszcze 10 minut. Ciasto posypać cukrem pudrem.
Komentarze