Serochleb

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny pulchniutki wypiek na każdą okazję dla rodziny i znajomych.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    200 g mąki pszennej
    100 g sera żółtego
    0,5 cebuli
    7 g suszonych drożdży
    cukier
    pieprz
    sól
    gałka muszkatołowa
    tymianek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Ciasta

Serochleb - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozrobić pół szklanki ciepłej wody, dodać łyżkę cukru. Zostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu na 20 minut. Potem do rozczynu dodać jaka i mąkę. Ugniatać aż wytobi się ciasto. Zostawić pod przykryciem w ciepłej miejscu na 1 godzinę. Dodać posiekaną cebulę starjkwaby se4 i przyprawy. Piec 30 minut w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni. Podawać zimne lub ciepłe, najlepiej z wędlinami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować