1.Biszkopt ciemny: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywna pianę, stopniowo dodając cukier, a następnie po jednym żółtku. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Do masy wsypujemy budynie czekoladowe oraz powoli mąkę. Delikatnie mieszamy.Ciasto wlewamy do natłuszczonej blachy i pieczemy w 180 C około 25-30 minut.
2.Masa serowa: Galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody, odstawiamy do ostudzenia. Śnieżki ubijamy ze śmietanką , mieszamy z serkami na końcu wlewamy wystudzoną galaretkę.
3.Pianka kawowa: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić. Śnieżki ubić z mlekiem i kawą. Dodać żelatynę-lejąc cienką stróżką.
4.Na biszkopt wykładamy dżem wiśniowy, następnie wykładamy masę serową i na końcu piankę kawową. Wierzch posypujemy startą czekoladą. Schładzamy w lodówce około 2 godzinki.
Komentarze